Tandblekning

Tandblekning

Har dina tänder blivit mörkare på sistone, kan en blekning ge dem sin forna glans tillbaka. Allra bäst fungerar blekning på gulaktiga tänder, men även på tänder som går i grått kan gott resultat erhållas. Missfärgningar från rökning, te och rödvin kan ibland försvinna helt efter en polering. Skulle tänderna fortfarande se gul- eller gråaktiga ut efter poleringen, går det att lösa med hjälp av blekning.

Först görs ett avtryck av tänderna för framställning av en mjukplastskena att lägga blekmedlet i. Några dagar senare får Du komma tillbaka för att hämta skenan. Efter utförlig instruktion får Du ta med dig den hem, tillsammans med blekmedlet.

Hemma lägger du medlet i skenan, och sätter fast den på tandraden. Sedan ska du ha skenan på dig minst fyra timmar per kväll, tre till sex kvällar i rad. Du kan också gå och lägga dig med skenan på, och låta medlet verka över natten.

Eftersom blekningsmedel innehåller förhållandevis starka kemikalier, vill tandläkaren träffa dig efter några dagar för att se att allt fungerar som det ska.

Det är svårt att säga hur länge en blekning håller i sig. Långsamt kommer tänderna att återfå sin ursprungliga nyans, men det kan ta många år