Vi i teamet
Per Wedendal
Anna Ornell
Jordanka Vlaoska
Minna Saloranta

Per Wedendal

Per WedendalJag föddes 1952 i Jönköping, Smålänning som lämnade geten kvar i Småland (och förhoppningsvis snålheten) för Stockholmsflytt i början på 60-talet. Min småländska är något ringrostig men identifierbar. Har tre barn - Erik, Petter och Elsa vars krav på medinflytande i uppfostringsprocessen i bland kan få håret att gråna i förtid.

Jag tog tandläkarexamen 1976 och är verksam som privatpraktiker sedan dess. Jag försöker att lägga stor vikt vid att vidareutbilda och utveckla mig inom mitt yrke.

Att praktisera de moderna tekniker och nya material som kommer ser jag som mycket angeläget och utvecklande. Jag anser också det är viktigt att ha bra utrustning med hög tillförlitlighet på kliniken. Mitt intresse för efterutbildning, gör att jag har gjort en mängd efterutbildningskurser med tonvikten lagd på oral protetik (att ersätta förlorade vävnader i munhålan; Främst tänder men även ben och mjukvävnad).

Jag har av socialstyrelsen godkänd särskild påbyggnadsutbildning i implantologi (fasta tänder på titanskruvar). Ett med åren tilltagande estetiskt sinne, gör att jag har stort intresse för kosmetisk tandvård. Varför inte göra det bästa av situationen?

Anna Ornell

Anna ElowsonAtt bli tandläkare är ett av de bästa val jag gjort. Kombinationen av ett hantverk förenat med vetenskap och teknik passar mig perfekt. Jag är uppvuxen i Östersund och i vår bostad inrymdes även min pappas tandläkarpraktik.

Eftersom äpplet inte faller långt från trädet flyttade jag till Stockholm för att påbörja mina studier vid Karolinska Institutet. Min examen tog jag 2009.

En av fördelarna med yrket är att man alltid kan lära sig mer och att man alltid kan bli bättre. Det är detta som driver mig i min yrkesroll.

Det som sedan gör förträfflighet till perfektion är att jag jobbar med duktiga och inspirerande kollegor här på Östermalms Tandhälsa. På min fritid hittar du mig ofta i löpspåret eller på hästryggen.

Jordanka Vlaoska

Jordanka VlaoskaJag föddes 1979 i Huddinge, mina föräldrar immigrerade från det dåtida Jugoslavien 1971. Skulle de ha immigrerat idag till Sverige skulle de ha sagt att de var immigranter från Makedonien. Jag har två systrar som även de är födda i Sverige, en mor som gör underbar mat, och en far som även han lagar god mat eftersom han har varit kock i över 30 år. Jag är gift sedan 2004. Sedan 2004 bor jag och min man i den fina lugna miljön på Värmdö.

Efter studenten utbildade jag mig vid Karolinska Institutionen till Tandhygienist, mitt examensarbete skrev jag inom ämnet "tandvårdsrädsla". Jag är även diplomerad tobaksavvänjare. År 2001 fick jag jobb här på Östermalms Tandhälsa. Jag trivs utomordentligt bra här, vi är ett kompetent team som drar åt samma håll dvs. att vi alltid ser till patientens bästa i alla lägen, ekonomiskt som trivselmässigt.

Jag tycker om allt som ger mitt gastronomiska intresse näring, särskilt det som är nytt och utvecklande för kropp och själ. Jag älskar att resa och utforska nya kulturer och äventyr särskilt ur ett historiskt perspektiv. Jag ser alltid framemot att umgås med familj och vänner. Jag har dessutom stort intresse för fotboll.

Minna Saloranta

Minna SalorantaMina rötter finns i den finska myllan, men jag är född och uppvuxen på Värmdö. Där trivs jag och där har jag min familj och mina vänner.

Jag har tidigare jobbat några år inom äldrevården, men intresset för tandvård har funnits länge. Det tog fart redan i högstadiet när jag praoade på en klinik. Nu som tandsköterska är jag glad att jag får arbeta med det jag verkligen gillar. Att dagligen träffa människor i alla åldrar och tillsammans med teamet möta deras behov av munhälsa är väldigt berikande. Dessutom är jag så glad över att få arbeta med Per, Anna och Jorda. Vi har en varm och lättsam atmosfär på jobbet. Den goda stämningen brukar smitta av sig till våra patienter.

På min fritid tycker jag om att träna och umgås med mina vänner. Ett annat stort intresse är musik.